Zadovoljna.si
Sunita Williams

Novice

Sunita Williams se je vrnila na Zemljo

STA
20. 11. 2012 09.03
1

Na Zemljo se je davi vrnila tričlanska posadka Mednarodne vesoljske postaje (ISS), v kateri je tudi ameriška astronavtska indijsko-slovenskega rodu Sunita Williams. Poleg Williamsove sta s sojuzom v osrednjem Kazahstanu pristala še ruski kozmonavt Jurij Malenčenko in japonski astronavt Aki Hošide.

Sunita Williams
Sunita WilliamsFOTO: Reuters

Sojuz je pristal ob 7.06 po lokalnem času severno od mesta Arkalijk. Ob prihodu je proti mestu pristanka poletelo osem helikopterjev z reševalci, saj kapsula zaradi manjših zamud v proceduri ni pristala na točno določenem mestu. Kljub temu je pristanek potekal brez zapletov, poroča ameriška tiskovna agencija AP. "Zame je bilo vse zelo dobro," je po rusko ob prihodu dejala Williamsova. Po današnjem prihodu omejene trojice na ISS ostajajo še trije astronavti, Američan Kevin Ford ter Rusa Oleg Novicki in Jevgenij Tarelkin, poroča nemška tiskovna agencija dpa. Prihodnji mesec se jima bodo pridružili Američan Tom Marshburn, Kanadčan Chris Hadfield in Rus Roman Romanenko.
 

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 413