Zadovoljna.si
Taylor Swift, ki v oktobru načrtuje izid novega albuma, si je bogastvo še povečala s prodajo albumov in oglaševanjem izdelkov.

Novice

Taylor Swift najbolje plačana zvezdnica

STA
16. 07. 2012 10.55
0

Na lestvici najbolje plačanih slavnih osebnosti, mlajših od trideset let, ki jo pripravlja revija Forbes, prevladujejo pevke. Najbolje plačana zvezdnica je ameriška pevka Taylor Swift, ki je od maja lani do maja letos zaslužila 57 milijonov dolarjev (46,8 milijona evrov).

Taylor Swift, ki v oktobru načrtuje izid novega albuma, si je bogastvo še povečala s prodajo albumov in oglaševanjem izdelkov.
Taylor Swift, ki v oktobru načrtuje izid novega albuma, si je bogastvo še povečala s prodajo albumov in oglaševanjem izdelkov.FOTO: Reuters

V obdobju med majem 2011 in majem 2012 je imela 22-letna country zvezdnica v okviru svetovne turneje ob albumu "Speak Now" koncerte v Severni Ameriki in Avstraliji. Vsak izmed 111 koncertov turneje je prinesel v povprečju milijon dolarjev (821 tisoč evrov).

Na drugo mesto se je s 55 milijoni dolarjev (45,2 milijona evrov) uvrstil 18-letni najstniški idol Justin Bieber, ki je tudi edini moški predstavnik med prvo peterico. Pop pevka Rihanna je s 53 milijoni dolarjev (43,5 milijona evrov) pristala na tretjem mestu, sledita pa ji Lady Gaga in Katy Perry.

V lanskem letu se je na vrh lestvice zavihtela Lady Gaga s kar 90 milijoni dolarjev (74 milijoni evrov), njen letošnji padec na četrto mesto pa je po navajanju revije Forbes moč pripisati dejstvu, da v obdobju, ki ga je lestvica zajela, ni imela koncertne turneje.
 

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 493