Zadovoljna.si
J. K. Rowling je s Harryjem Potterjem ustvarila eno najuspešnejših knjižnih serij v zgodovini.

Novice

The Casual Vacancy – prvi roman za odrasle J. K. Rowling

STA
13. 04. 2012 12.00
0

Znan je naslov prvega romana za odrasle izpod peresa britanske pisateljice J. K. Rowling, ki je svetovno slavo požela s serijo knjig o mladem čarovniku Harryju Potterju. Svoj romaneskni prvenec je naslovila "The Casual Vacancy", dogajanje pa je postavila v angleško mesto Pagford, ki pa ni tako idilično, kot se zdi na prvi pogled.

J. K. Rowling je s Harryjem Potterjem ustvarila eno najuspešnejših knjižnih serij v zgodovini.
J. K. Rowling je s Harryjem Potterjem ustvarila eno najuspešnejših knjižnih serij v zgodovini.FOTO: Reuters

Roman The Casual Vacancy, ki bo izšel pod okriljem založbe Little, Brown Book Group, bo prvo delo pisateljice J. K. Rowling po Harryju Potterju, s katerim je ustvarila eno najuspešnejših knjižnih serij v zgodovini. Knjiga The Casual Vacancy naj bi po navedbah založnika na prodajne police po vsem svetu prišla 27. septembra. Izšla bo tako v tiskani kot v elektronski različici. Serijo knjig o Harryju Potterju je Rowlingova začela pisati kot brezposelna mati samohranilka v škotskem Edinburgu. Prva knjiga z naslovom Harry Potter in kamen modrosti je izšla leta 1997, zadnja, sedma knjiga pa leta 2007. Štiri leta po izidu prve knjige se je začela filmska franšiza. Posnetih je bilo sedem filmov.
 

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 493