Zadovoljna.si
Bine Volčič - Gorenje - 1

Novice

Navdušila je tudi Bineta!

J.V.
12. 10. 2015 08.16
0

Eden izmed najbolj vročih trendov letošnjega leta je zagotovo kuhanje – da, prav ste slišali! Vsak si želi postati kuharski chef ali vsaj boljši kuhar. Zanimanje za kuhanje se je v zadnjih letih povečalo tudi zaradi različnih kuharskih šovov in slavnih chefov, kot je Bine Volčič. Družbena omrežja, kot je Facebook, dnevno preplavljajo fotografije okusnih jedi, s katerimi radi delamo skomine prijateljem in se pohvalimo s tem, kako spretni smo s kuhalnico v roki. Dejstvo je, da se vedno raje vrtimo po svoji kuhinji, kuhamo in pečemo, priprava vrhunskih jedi pa še nikoli ni bila tako preprosta!

Ustvarjanje slastnih jedi v domači kuhinji je postalo oblika prijetnega preživljanja časa, katerega rezultat so tudi zadovoljni želodčki.
Ustvarjanje slastnih jedi v domači kuhinji je postalo oblika prijetnega preživljanja časa, katerega rezultat so tudi zadovoljni želodčki.FOTO: Thinkstock

Ljubezen gre skozi želodec

Kuhanje je nekaj, kar človek počne približno trikrat na dan že tisoče let, in sedaj je kuhanje postalo tudi nov trend. Vedno bolj smo se začeli upirati nezdravi, hitri in vnaprej pripravljeni zmrznjeni hrani, in vedno bolj uživamo v ustvarjanju okusnih obrokov v domači kuhinji. V kulturi, v kateri je vedno bolj priljubljena 'naredi sam' tehnika, počasi spreminjamo svoje prioritete, vedno več pozornosti dajemo zdravi hrani in znova osvajamo naše kuhinje in zdravje. Kuhanju se je do sedaj večina izogibala predvsem zaradi pomanjkanja časa in dejstva, da je veliko lajže dvigniti telefon in hrano naročiti. Toda razlogov, zakaj bi morali večkrat pretegniti svoje 'kuharske' mišice, je kar nekaj. Eden od njih je ta, da s kuhanjem znova pridobimo nadzor nad hrano, ki jo vnašamo v svoje telo. Ko si obrok pripravimo sami, točno vemo, katere sestavine ta vsebuje in kako je bil pripravljen. Konec koncev pregovor, si to, kar ješ, zelo drži. Tako se lahko povsem preprosto izognemo tistim stvarem, ki se jim želimo izogniti, zlasti kadar smo na dieti. Na ta način se namreč prehranjujemo bolj zdravo in telesu zagotovimo potrebna hranila.

Priprava hrane v dvoje - 5
Priprava hrane v dvoje - 5 FOTO: Thinkstock
Kuhanje pa ne zagotavlja le bolj zdravih obrokov, ampak tudi bolj okusne. Okuse lahko prilagajamo po lastnih željah, sestavine pa bodo bolj sveže in boljše kakovosti, kadar jih bomo kupili sami. Obenem je kuhanje doma tudi bolj smiselno s finančnega vidika. K vedno večji priljubljenosti kuhanja je namreč pripomoglo tudi to, da si marsikdo vedno težje privošči obedovanje v restavracijah, hitri in že pripravljeni obroki pa so zaradi vedno bolj priljubljenega zdravega načina življenja redkejša izbira. Zaradi tega je ustvarjanje slastnih jedi v domači kuhinji postalo oblika prijetnega preživljanja časa, katerega rezultat so tudi zadovoljni želodčki. Pregovor, da gre ljubezen skozi želodec, se je v preteklosti že večkrat izkazal za resničnega, in tako kot imajo moški radi partnerico, ki dobro kuha, tudi pripadnice nežnejšega spola lahko potrdijo, da je nekaj privlačnega na moškem, ki je spreten za štedilnikom.

Poleg tega, da vedno več ljudi uživa v kuhanju, pa ne gre le za pripravljanje enostavnih jedi, kot so testenine z omako. Tisti, ki radi dobro jedo, želijo razvajati svoje brbončice z okusnimi in vrhunskimi jedmi, ter z njimi navdušiti svoje prijatelje in družino kot pravi profesionalni kuharji. In s pečico Gorenje, na katero prisega tudi chef Bine Volčič, lahko prav vsak postane kuharski chef lastne kuhinje!

Postanite pravi kuharski chef!

Gorenje je razvilo novo generacijo vgradnih kuhinjskih aparatov. Ustvarjeni so zato, da vam pomagajo pri pripravi okusnih in zdravih jedi. Vgradne pečice iz nove generacije so na voljo v treh linijah: osnovni Essential, naprednejši Advanced in premijski Superior. Za odlične rezultate pečenja poskrbi kombinacija patentirane HomeMade notranjosti in sistema enakomernega kroženja vročega zraka MultiFlow 360°. Poleg običajnih programov pečenja AutoProgrammes pa je na voljo še poseben Step by step način ali koračno pečenje. To poteka tako, da uporabnik ročno nastavi več zaporednih faz oz. korakov peke. Ko je postopek nastavljen, ročno spreminjanje nastavitev ni več potrebno. Pečenje tako postane brezskrbnejše, uporabnik pa ima na voljo več prostega časa. Ta način uporabe pečice je idealen pri peki kruha, različnih vrst mesa, na primer piščanca, ali lazanje, ko so potrebne temperaturne spremembe.

S pečico Gorenje, na katero prisega tudi chef Bine Volčič, lahko prav vsak postane kuharski chef lastne kuhinje!
S pečico Gorenje, na katero prisega tudi chef Bine Volčič, lahko prav vsak postane kuharski chef lastne kuhinje!FOTO:


 

ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 493