Zadovoljna.si
Torbica z zgodovinskim pečatom, izdelana v čast italijanskemu umetniku Leonardu Da Vinciju. (Foto: therichtimes.com)

Novice

Torbica za poklon Firencam

S.O.
19. 01. 2012 12.00
0

Oblikovalka Carla Braccialini je ustvarila zgodovinsko navdihnjeno torbico, ki jo je poimenovala La Pretiosa. Nastala je po risbi italijanskega renesančnega umetnika Leonarda da Vincija, ki so jo odkrili v sedemdesetih letih dvajsetega stoletja. Na trg je bilo poslanih zgolj 99 izvodov.

Torbica z zgodovinskim pečatom, izdelana v čast italijanskemu umetniku Leonardu Da Vinciju. (Foto: therichtimes.com)
Torbica z zgodovinskim pečatom, izdelana v čast italijanskemu umetniku Leonardu Da Vinciju. (Foto: therichtimes.com)FOTO:

Torbica je nastala kot sad sodelovanja oblikovalke Carle Braccialini, modne hiše Gherardini in muzeja Leonardo Da Vinci ter je posvečena Firencam. Prestižna modna umetnina je v celoti izdelana ročno in nosi ime La Pretiosa. Točna cena zaenkrat ostaja skrivnost, poznavalci pa napovedujejo, da bo dosegla ali celo presegla vrednost 10 tisoč evrov. Kupec bo tako poleg torbice prejel še posebno knjigo o italijanskem umetniku Leonardu Da Vinciju. Risbo, ki tvori glavni motiv opisane torbice, je ohranil zgodovinar Alessandro Vessozi, direktor muzeja Museo Ideale, ki se nahaja v Da Vincijevem rojstnem kraju Vinci, v Toskani. Pozneje je dizajn obudila modna hiša Gherardini in jo upodobila na prestižni rjavi torbici, ki bo od marca naprej ekskluzivno na voljo zgolj v Gherardinijevih butikih.
 

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 493