Zadovoljna.si
Bill Gates je njegov dober prijatelj.

Novice

Tri milijone evrov za kosilo z milijarderjem

STA
11. 06. 2012 08.01
0

Warren Buffett je trenutno tretji najbogatejši človek na svetu, vendar na splošno živi zelo skromno. Za kosilo ne bi nikoli plačal več milijonov evrov. Vendar so nekateri za kosilo z njim pripravljeni odšteti veliko denarja. Na dražbi je neznani bogataš za obed z Buffettom namreč plačal astronomskih 2,8 milijona evrov.

Bill Gates je njegov dober prijatelj.
Bill Gates je njegov dober prijatelj.FOTO: Reuters

Ameriški milijarder vsako leto v dobrodelne namene priredi dražbo, na kateri se lahko dražitelji potegujejo za kosilo s finančno legendo v New Yorku. Warren Buffett je letos z 2,8 milijona evrov podrl svoj lastni rekord. Lani je kosilo na dražbi prodal "le" za nekaj več kot dva milijona evrov. Kosilo z Buffettom velja med finančnimi krogi sveta za čast in poveča sloves najvišjih ponudnikov.

Sam živi dokaj skromno.
Sam živi dokaj skromno. FOTO: Reuters

Dobrodelna večerja za tri milijone!

Neznani ponudnik bo lahko tako letos z Buffettom skupaj s sedmimi prijatelji obedoval v newyorški restavraciji Stakehouse Smith & Wollensky. Dražba se je začela z izklicno ceno 20.000 evrov. Kmalu je cena narasla na pol milijona evrov, na koncu pa na 2,8 milijona evrov. Denar bo šel v dobrodelne namene. Buffett vsako leto denar daruje fundaciji Glide, ki pomaga brezdomcem v San Franciscu. Na zadnjih 13 dražbah je za fundacijo zbral že nekaj več kot devet milijonov evrov.

Kljub bogastvu živi skromno

81-letni Buffett velja za vlagateljsko legendo. Izvršni direktor holdinga Berkshire Hathaway je s približno 50 milijardami ameriških dolarjev tretji najbogatejši človek na svetu. Kljub temu živi precej preprosto in veliko denarja namenja za dobrodelne namene. Skoraj celotno premoženje bo po svoji smrti namenil dobrodelni fundaciji svojega dobrega prijatelja, Microsoftovega milijarderja Billa Gatesa.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 404