Zadovoljna.si
Kot pevec se je vtisnil v spomin s skladbami "To Each His Own", "There's No Tomorrow", "Begin the Beguine" in "I Get Ideas".

Novice

Umrl ameriški pevec in igralec Tony Martin

STA
31. 07. 2012 12.00
1

V 99. letu starosti je umrl ameriški pevec in igralec Tony Martin. Čeprav ni nikoli dobil statusa pravega hollywoodskega zvezdnika, je nastopil v 25 filmih, ki so nastali večinoma v zlatih letih hollywoodskega muzikala. Umrl je naravne smrti v petek zvečer na svojem domu v Los Angelesu.

Kot pevec se je vtisnil v spomin s skladbami "To Each His Own", "There's No Tomorrow", "Begin the Beguine" in "I Get Ideas".
Kot pevec se je vtisnil v spomin s skladbami "To Each His Own", "There's No Tomorrow", "Begin the Beguine" in "I Get Ideas".FOTO: Reuters

Tony Martin se je rodil decembra 1913 pod imenom Alvin Morris, umetniško ime Tony Martin si je nadel kasneje. Na film je prišel z radia. Sprva je igral manjše vloge, med drugim vlogo pomorščaka v filmu "Follow the Fleet" (Sledi mornarici) iz leta 1936, v katerem sta zaigrala Fred Astaire in Ginger Rogers.

Kmalu zatem je podpisal pogodbo s studiem 20th Century-Fox in nato z Metro-Goldwyn-Mayer ter zaigral v številnih muzikalih in posnel več glasbenih uspešnic.

V filmskih muzikalih je Martin nastopal od 30. do 50. let minulega stoletja, kariero glasbenika in televizijskega igralca pa je nadaljeval tudi še v 21. stoletju. Pel in igral je ob boku hollywoodskih zvezd, denimo z Rito Hayworth v muzikalu "Music in My Heart" (Glasba v mojem srcu), Judy Garland v "Ziegfeld Girl" (Ziegfeldovo dekle), Debbie Reynolds v "Hit the Deck" (Zadeni krov) in brati Marx.

Poročen je bil z igralko in pevko Alice Faye, s katero sta skupaj nastopala. Po ločitvi je rekel da Cyd Charisse, prav tako igralki in pevki, s katero je ostal vse do njene smrti leta 2008. Par je še v visoki starosti nastopal po nočnih klubih.

Eno zadnjih velikih imen iz zlatih let Hollywooda ima na Pločniku slavnih kar štiri zvezde, in sicer v kategorijah radio, televizija, film in glasba.

"Vedno sem pel," je nekoč zapisal. "Sprva mi je bila glasba seveda zgolj za lastno zabavo. Nisem je takoj prepoznal kot potni list za izhod iz revščine," je še zapisal Martin.
 

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 375