Zadovoljna.si
Elizabeth Taylor

Novice

Umrla je Elizabeth Taylor

STA
23. 03. 2011 14.00
0

V 80. letu starosti je danes v Los Angelesu umrla slavna hollywoodska igralka Elizabeth Taylor. Po navedbah njenega založnika je večkratni oskarjevki britanskega rodu odpovedalo srce.

Elizabeth Taylor
Elizabeth TaylorFOTO: Reuters

"Legendarna igralka, poslovna ženska in neustrašna aktivistka Elizabeth Taylor je danes mirno umrla v losangeleški bolnišnici Cedars-Sinai. Obkrožali so jo njeni otroci - Michael Wilding, Christopher Wilding, Liza Todd in Maria Burton," je zapisal založnik igralke. Taylorjeva, ki ima deset vnukov in štiri pravnuke, se je rodila 27. februarja 1932 v Londonu, kot igralka pa je zaslovela že kot otrok. V svoji karieri je igrala v več kot 50 filmih, oskarja pa je dobila za glavni vlogi v filmih Butterfield 8 in Kdo se boji Virginije Woolf? Znane so tudi njene vloge v Mački na vroči pločevinasti strehi s Paulom Newmanom in Kleopatri z Richardom Burtonom, s katerim je bila tudi poročena. Taylorjeva je pozornost zbujala z dih jemajočo lepoto, pa tudi z razburkanim zasebnim življenjem. Poročila se je kar osemkrat. Za svoje delo na humanitarnem področju je leta 1993 dobila oskarja.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 399