Zadovoljna.si
(Slika alkotesta je simbolična.)

Novice

V Franciji v vseh avtomobilih obvezni testi alkoholiziranosti

STA
01. 03. 2012 11.52
0

Francoska vlada je danes sporočila, da bodo od prvega julija dalje morali vsi vozniki v svojih motornih vozilih imeti teste za preverjanje alkoholiziranosti. S tem želi omejiti vožnjo pod vplivom alkohola, ki je odgovorna za tretjino smrtnih žrtev v prometnih nesrečah.

(Slika alkotesta je simbolična.)
(Slika alkotesta je simbolična.)FOTO: PU Novo mesto

Vsi vozniki motornih vozil, razen motornih koles, bodo morali imeti neuporabljen in takoj dosegljiv test alkoholiziranosti. Vozniki, ki se tega določila ne bodo držali, bodo od 1. novembra kaznovani s petnajstimi evri kazni. Predsednik Francije Nicolas Sarkozy je ta ukrep obljubil že novembra, od takrat dalje pa so v francoskih barih in nočnih klubih na razpolago testi alkoholiziranosti za enkratno uporabo.

Preveč smrtnih žrtev na francoskih cestah

Lani je na francoskih cestah umrlo 3970 ljudi, kar je le pol odstotka manj kot v letu 2010. Sarkozy je vladi leta 2007, ko je prišel na oblast, zastavil ambiciozen cilj zmanjšanja števila smrtni žrtev v prometnih nesrečah na 3000 letno.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 493