Zadovoljna.si
pokopališče

Novice

V italijanski vasi prepovedano umreti

STA/Z.C.
14. 03. 2012 12.11
1

V italijanski vasi Falciano del Massico je od začetka marca umreti nezakonito. Tamkajšnji župan je odlok o prepovedi smrti izdal, ker vas nima svojega pokopališča in je trenutno v sporu s sosednjo vasjo, ki pokopališče ima. Zaradi spora vasi Falciano del Massico, kjer živi 3700 prebivalcev, s sosednjo vasjo s pokopališčem prihaja do logističnih težav, saj ne vedo, kje naj pokopljejo umrle.

pokopališče
pokopališče FOTO: Thinkstock

Župan Giulio Cesare Fava je za tamkajšnje časnike dejal, da so vaščani z odlokom zadovoljni. "Odlok je prinesel zadovoljstvo," je dejal župan, a hkrati priznal, da ga že dva starejša vaščana nista spoštovala. "Moj ukaz je provokacija, vendar je treba vedeti, da so razmere res kritične. Okrog tisoč krajanov je že podpisalo peticijo, nekateri lastniki pa so že ponudili svoje zemljišče, da bi na njem  uredili pokopališče za krajane Falciana," je za italijanske medije povedal župan, ki je sicer po poklicu kardiolog. Pred nekaj dnevi se je tudi odločil za novo strategijo, skupaj s strokovnjaki bo preučil, kje je najbolj primerna lokacija in skušal svojim krajanom zagotoviti dostojno zadnje počivališče.


 

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 493