Zadovoljna.si
V vročih dneh v kino na vodi.

Novice

V Karlovcu letni kino tudi za plavalce

STA
26. 07. 2011 12.00
0

V Karlovcu si bodo lahko konec tedna obiskovalci pogledali filme v letnem kinu tudi na zračnih blazinah na reki Korani. Gre za projekt Rečni kino, ki ga pripravljajo na mestnem kopališču, kjer bodo namestili tudi 400 sedežev.

V vročih dneh v kino na vodi.
V vročih dneh v kino na vodi.FOTO: iStockphoto

Projekt Rečni kino je nastal na podlagi diplomske naloge študentke zagrebške Akademije dramskih umetnosti Marije Ratković. V nedeljo bodo predvajali hrvaški film Ćaća (Očka) režiserja Daliborja Matanića, ki je prejel tri nagrade na filmskem festivalu v Pulju. Projekt bodo odprli v petek z biografsko dramo o Johnu Lennonu režiserja Sama Taylorja-Wooda, v soboto pa bo na programu zmagovalni celovečerec z lanskega zagrebškega filmskega festivala, avstrijsko-nemški koprodukcijski film Ropar Benjamina Heisenberga.

Ratkovićeva je povedala, da bo od uspešnosti letošnjega projekta odvisno, ali bodo v prihodnjih letih lahko organizirali podobne filmske, gledališke in glasbene programe na mestnem kopališču, ki ga v vročih poletnih dneh obišče tudi tisoč ljudi dnevno.
 

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 493