Zadovoljna.si
Marc Steinmetz sam vzgaja svojo triletno hčer Zoro, Arne Gericke pa skupaj z ženo vzgaja kar sedem otrok.

Novice

V Nemčiji razglasili najboljša očeta v državi

STA
29. 03. 2012 11.42
0

Nemca, Marc Steinmetz iz mesta Bad Bergzabern in Arne Gericke iz mesta Tessin, sta bila "okronana" za najboljša očeta v državi. Naziv vsako leto nemško ministrstvo za družino podeli moškim, ki naj bi bili tako vzor družinskega očeta. Steinmetz je oče samohranilec, Gericke pa je oče sedmih otrok.

Marc Steinmetz sam vzgaja svojo triletno hčer Zoro, Arne Gericke pa skupaj z ženo vzgaja kar sedem otrok.
Marc Steinmetz sam vzgaja svojo triletno hčer Zoro, Arne Gericke pa skupaj z ženo vzgaja kar sedem otrok.FOTO:

Marc Steinmetz sam vzgaja svojo triletno hčer Zoro. Dejal je, da bi najrajši ves svoj čas namenil za njeno skrb, vendar mora žal tudi služiti denar. "Ni vedno enostavno opravljati obe stvari hkrati. Vendar so moje prioritete jasne – na prvem mestu je moj otrok," je povedal Steinmetz.

Steinmetz je prvi oče samohranilec, ki je bil vključen na seznam najboljših očetov. Doslej so naziv podelili le očetom, ki so svoje partnerice podpirali pri njihovi karieri, zraven tega pa pomagali skrbeti za otroke. "Menim, da je podelitev tega naziva meni priznanje za vse težko delo, ki ga opravljajo očetje samohranilci," je dodal Steinmetz.

Arne Gericke pa skupaj z ženo vzgaja kar sedem otrok. Oba starša sta zaposlena, zraven tega pa še skrbita za štiri lastne ter tri rejniške otroke, kar pomeni, da sta večino časa precej zaposlena.

"Pri nas ni nikoli dolgčas," je dejal Gericke. Skupaj z ženo Susanne skrbi za gospodinjstvo in vzgaja otroke, še posebej pa skrbi za glasbo. Vsi člani družine namreč znajo igrati trobento, rog in pozavno ter prirejajo koncerte na božičnih in drugih sejmih. Gericke meni, da je vzgoja otrok tako kot služba za polni delovni čas, ki zahteva veliko truda in časa.

Žena Susanne je v bolnišnici v mestu Rostock zaposlena kot višja medicinska sestra, Arne pa je pustil svojo službo direktorja doma ostarelih ter postal poklicni pogrebni govorec, zato da bi imel več časa za vzgojo otrok.

Arne in Sussane sta že od nekdaj načrtovala, da bosta imela veliko družino. "Čudovito je videti, kako se vsak otrok individualno razvija, odrašča, živi svoje življenje in preizkuša svoje meje. Istočasno pa ima za sabo svojo družino, na katero se lahko vedno zanese," je še povedal Gericke. Njegovih šest sinov in hčerka so stari od devet do 20 let.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 368