Zadovoljna.si
Muzej bodo odprli na igralčev 64. rojstni dan.

Novice

V Schwarzeneggerjevi rojstni hiši odpirajo muzej

STA
28. 07. 2011 12.00
0

Muzej Arnolda Schwarzeneggerja v Schwarzeneggerjevi rojstni hiši v Thalu pri Gradcu, ki so ga urejali več let, bo v soboto, na Schwarzeneggerjev 64. rojstni dan, uradno odprl vrata obiskovalcem. Igralec in nekdanji kalifornijski guverner se odprtja sicer ne bo udeležil, bo pa v prihodnjih tednih prišel v domovino na otvoritveno zabavo.

Muzej bodo odprli na igralčev 64. rojstni dan.
Muzej bodo odprli na igralčev 64. rojstni dan.FOTO: Reuters

Medtem ko bodo imeli sosedje na Schwarzeneggerjevo željo s kuponi, ki so jim jih poslali vnaprej, v muzej vstop prost, tudi drugim obiskovalcem za ogled muzeja ne po treba odšteti več kot pet evrov. V muzeju bo na ogled okrog 1000 eksponatov, razporejenih okrog treh glavnih področij, ki so zaznamovala Schwarzeneggerjevo življenje – bodybuilding, filmska kariera in politika.

Schwarzeneggerjeva hiša je bila za potrebe muzeja predelana v nekdanje stanje. Kuhinja, stranišče in pohištvo je deloma še originalno, deloma so ga dokupili. V hiši je mogoče videti prve uteži, s katerimi je nekdanji bodybuilder začel trenirati, oboževalci pa se bodo v muzeju lahko fotografirali tudi poleg figure Terminatorja v naravni velikosti.

Ob odprtju bodo lahko obiskovalci kupili posebno priložnostno poštno znamko, odlomke iz Schwarzeneggerjevih filmov pa si bo mogoče ogledovati na šestih ekranih. Niso pa še uspeli postaviti okrog tri metre visokega Schwarzeneggerjevega kipa, ki naj bi stal pred hišo. V muzeju upajo, da ga bo lahko v prihodnjih tednih odkril kar Schwarzenegger osebno, vendar natančen datum še ni znan.
 

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 493