Zadovoljna.si
Gospodarska kriza vpliva na število porok.

Novice

V ZDA poročenih zgolj polovica odraslih

STA
15. 12. 2011 16.20
0

Pri nedavni raziskavi je bilo ugotovljeno, da je danes v ZDA poročenih zgolj 51 odstotkov odraslih, leta 1960 pa je bilo v zakonskem razmerju 72 odstotkov odraslih Američanov. Povprečna starost ženina ob prvi poroki naj bi bila 28,7 leta, neveste pa 26,5 leta, število porok pa naj bi najbolj upadlo med letoma 2009 in 2010.

Gospodarska kriza vpliva na število porok.
Gospodarska kriza vpliva na število porok.FOTO: iStockphoto

Vedno več nasilja

Razlog, da so poroke manj pogoste, strokovnjaki pripisujejo slabim gospodarskim razmeram in pomanjkanju denarja. Raziskava Centra za nadzor nad nalezljivimi boleznimi pa je obenem pokazala, da je gospodarska kriza vplivala tudi na sam odnos med partnerji. Vsaka četrta Američanka naj bi tako vsaj enkrat v življenju doživela fizično nasilje svojega moža ali spremljevalca. Vsaka peta naj bi bila poleg tega žrtev posilstva ali poskusa posilstva, od tega polovica s strani moža ali spremljevalca. Kar 29 milijonov Američank je tako priznalo, da jih je mož ali intimni partner kdaj davil, tepel, ustrelil, zabodel, udaril ali vlekel za lase. Če prištejemo še klofutanje in prerivanje, številka naraste na 36 milijonov.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 493