Zadovoljna.si
Bolezen

Novice

V ZDA številni okuženi z glivičnim meningitisom

STA
15. 10. 2012 13.50
0

V ZDA se je zaradi okuženega steroida v zadnjih dneh z glivičnim meningitisom okužilo 205 ljudi. Infekcija, o kateri so poročali že v začetku meseca, je doslej zahtevala 15 smrtnih žrtev.

Bolezen
BolezenFOTO:

Izbruh okužbe je prizadel 14 ameriških zveznih držav, je v nedeljo sporočil ameriški center za nadzor in preprečevanje bolezni. Razmere so najhujše v državi Tennessee, kjer so zabeležili 53 primerov okužb, vključno s šestimi smrtnimi izidi.

Tennesseeju sledita Michigan z 41 primeri okužbe in Virginia s 34 zabeleženimi primeri. Okužbe so zabeležili tudi na Floridi, v Illinoisu, Indiani, Marylandu, New Jerseyju, Severni Karolini in Teksasu.

Okužen steroid iz lekarniškega centra v Massachusettsu bi sicer lahko prejelo skoraj 14.000 ljudi v 23 zveznih državah. Center je po izbruhu okužbe prekinil celotno dejavnost, njegove izdelke pa so prenehali uporabljati. Steroid ponavadi vbrizgajo v hrbtenico, namenjen pa je lajšanju bolečin v hrbtu.

Ponavadi se simptomi meningitisa pojavijo od enega do štirih tednov po okužbi. V nekaterih primerih pa so simptomi vidni šele več mesecev kasneje, so pojasnili predstavniki zdravstvenih oblasti.

Bolezen, ki povzroči vnetje membran, ki ščitijo možgane in hrbtenjačo, zahteva dolgotrajno oskrbo v bolnišnici in intravenozna protiglivična zdravila.
 

  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 478