Zadovoljna.si
Mladenič je "uničil" 30 milijonov litrov pitne vode.

Novice

V ZDA zaradi 'lulanja' uničili 30 milijonov litrov pitne vode

STA
22. 06. 2011 12.00
0

Mestne oblasti v Portlandu v ameriški zvezni državi Oregon so se odločile, da bodo povsem izpraznile zbiralnik za pitno vodo, v katerega je uriniral pijani 21-letni mladenič. S tem bo šlo v nič več kot 30 milijonov litrov pitne vode. Dejanje Josha Seaterja so posnele varnostne kamere.

Mladenič je "uničil" 30 milijonov litrov pitne vode.
Mladenič je "uničil" 30 milijonov litrov pitne vode.FOTO: iStockphoto

Odločitev o uničenju tako velike količine pitne vode je sprožila različne odzive. Mestni komisar, ki je pristojen tudi za vodo, Randy Leonard trdi, da nočejo tvegati, ker bi lahko imel fant kakšno bolezen. Poleg tega si tudi ne želijo tožb. Gary Oxman, ki dela na oddelku za vodo, pa trdi, da je nevarnost zaradi uriniranja pijanega mladeniča enaka ničli. Mesto Portland se oskrbuje s pitno vodo iz petih zbiralnikov, ki so na odprtem in v katere voda priteče z ledenika na gori Hood. Preden pride v zbiralnike, se voda kemično prečisti, nato pa gre naravnost do uporabnikov. Zbiralnike dvakrat na leto povsem izpraznijo in očistijo. Delavci takrat na dnu najdejo vrečke s pasjimi iztrebki, gradbeni material, trupla živali, posode za barvo in druge reči, ki so veliko bolj nevarne kot urin. Poleg tega ptiči, ki preletavajo zbiralnike, vsakodnevno odmetavajo svoje iztrebke v vodo.
Praznjenje in polnjenje zbiralnika naj bi sicer stalo davkoplačevalce le okrog 30.000 dolarjev, vendar se zdi mnogim ob dejstvu, da na svetu milijarda ljudi nima dostopa do pitne vode, takšen ukrep malce pretiran.

 

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 416