Zadovoljna.si
Ustanovitelj modne hiše Valentino Garavani se je po 45 letih dela poslovil od javnosti januarja 2008.

Novice

Valentino se seli v Katar

Z.C.
12. 07. 2012 08.34
0

Modna hiša Valentino se seli v Katar. Kupilo jo je namreč podjetje Mayhoola for Investments Spc, ki naj bi bilo v lasti katarske kraljeve družine. Za prestižno modno hišo naj bi plačali 700 milijonov evrov, isto podjetje pa je v preteklosti kupilo večji delež tudi v Tiffanyju, Lvmh-ju in verigi londonskih trgovin Harrod's.

Ustanovitelj modne hiše Valentino Garavani se je po 45 letih dela poslovil od javnosti januarja 2008.
Ustanovitelj modne hiše Valentino Garavani se je po 45 letih dela poslovil od javnosti januarja 2008.FOTO: Reuters

"Naš cilj je nuditi podporo vodstvu te prestižne hiše, da bi še bolj oplemenitili to čudovito blagovno znamko. Prepričani smo, da je Valentino dobra osnova za povečanje prisotnosti na področju luksuznih izdelkov," je po nakupu povedal predstavnik podjetja Mayhoola for Investments Spc. Direktor modne hiše Valentino Stefano Sassi pa je pojasnil, da je v zadnjih letih kljub nihanju na področju prodaje luksuznih proizvodov podjetje delalo predvsem na dolgoročnih projektih: "Naši napori so obrodili sadove, saj smo zabeležili porast prometa, in sicer okrog 60 odstotkov med letoma 2009 in 2012." V prvem trimesečju letošnjega leta je Valentino zabeležil večji promet za 23 odstotkov, in sicer so ustvarili 186 milijonov evrov.

 

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 493