Zadovoljna.si
Hostija

Novice

Vernikom razdelil halucinogeno hostijo

Z.N.
23. 02. 2012 12.48
1

Župnik v italijanskem Campobassu Don Achile je po tem, ko je med vernike razdelil hostijo, doživel najhujših 15 minut svojega življenja, poroča Abruzzo24. Kmalu zatem, ko so verniki zaužili hostijo, naj bi začeli noreti po cerkvi, dve starejši gospe pa sta župnika celo začeli pretepati. Verniki naj bi bili prepričani, da so jezdeci apokalipse.

Hostija
HostijaFOTO:

"Eden je trdil, da vidi hudiča, drugi je med videnjem ognja objemal križ. Eden izmed vernikov je ukradel kelih, ubogi Don Achile pa se je moral skriti v spovednico, ker sta ga dve starejši ženski pretepali s torbicama in na njega kričali, da je hudič," poroča italijanski portal giornalettismo.com. Ko je župnik ubežal vernikom, je poklical policiste, ki so nato množico ponorelih vernikov, prepričanih, da so jezdeci apokalipse, komajda uspeli pomiriti.

Hostija je bila okužena

Preiskovalci so ugotovili, da ni šlo za nameren upor vernikov. Hostija, ki jo je župnik razdelil med vernike, naj bi bila zastrupljena, fenomen, do katerega je prišlo, naj bi bil ergotizem, torej zastrupitev ob zaužitju toksičnih alkaloidov v okuženem žitu. Žitarice, iz katerih je bila izdelana hostija, naj bi bile torej okužene z glivo, ki se v vlažnih pogojih izjemno dobro razmnožuje in razrašča, učinek ob zaužitju te glive pa naj bi bil podoben učinku LSD. Zaradi majhne količine zaužite okužene halucinogene hostije je učinek po nekaj minutah ponehal, presenečeni policist, ki je prišel na kraj dogodka, pa je izjavil, da še nikoli v življenju ni doživel česa podobnega.


 

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 493