Zadovoljna.si
Slavica Babić je zaklela v eter.

Novice

VIDEO: Hrvaška tv voditeljica zaklela v živo

Z.B.
15. 04. 2011 15.38
7

Odločitev haaškega sodišče, da hrvaškega generala Anteja Gotovino obsodi na 24-letno zaporno kazen, je močno razburila hrvaško javnost. V zmešnjavi, ki je nastala ob spremljanju dogajanja na haaškem sodišču in javljanjih v živo v program, pa je urednica in voditeljica HRT nevede zaklela kar v eter.

Slavica Babić je zaklela v eter.
Slavica Babić je zaklela v eter.FOTO: YouTube
Odločitev sodišča je več sto ljudi, predvsem vojnih veteranov, spremljalo na velikih zaslonih v središču Zagreba. Ob izreku kazni Anteju Gotovini in Ivanu Markaču so na trgu odmevali glasni žvižgi, kletvice, prazni pogledi in nevera. Ljudje so bili po poročanju hrvaških medijev v šoku, nekateri pa so celo zajokali. Obsodba je pretresla tudi ljudi, ki delajo v medijih. Hrvaška nacionalna televizija je v posebnih informativnih oddajah sproti obveščala o dogajanju na haaškem sodišču in zgodilo se je tisto, kar si voditeljica dnevnika nikoli ne bi želela. Ne vedoč, da je spet v etru, je Slavica Babić, ki je v posebni informativni oddaji sprotno obveščala gledalce o dogajanju, zaklela: "E, je…ga, moraš mi…". Ko se je zavedla, da je kletvico slišala vesoljna Hrvaška, je bila njena zadrega očitna. Kljub temu je informativno oddajo korektno izpeljala do konca.

Obsodba generala Gotovine je dvignila Hrvaško na noge.
Obsodba generala Gotovine je dvignila Hrvaško na noge.FOTO:

Uradno opravičilo HRT

Hrvaški medijski kolegi so poskusili dobiti voditeljičin komentar na spodrsljaj, vendar so ji nadrejeni prepovedali govoriti o tem za medije. HRT je raje objavila uradno sporočilo in opravičilo gledalcem. "V današnjem opoldanskem dnevniku je prišlo do človeške napake. Splet nerodnih okoliščin je hotel, da je v eter ušla neprimerna izjava urednice in voditeljice Slavice Babić. HRT obžaluje dogodek, obenem pa poudarja, da se človeške napake dogajajo, sploh na dan, ki je poln emocij. Iskreno verjamemo, da nam gledalci tega spodrsljaja ne zamerijo in razumejo, da se napake lahko zgodijo tudi televizijskim profesionalcem. Kolegi, ki so odgovorni za spodrsljaj bodo sankcionirani v skladu z internimi predpisi HRT."
 

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 493