Zadovoljna.si
Alye se izpove in opozarja.

Novice

VIDEO: Šokantna izpoved najstnice, ki je pretresla Američane

Z. B.
01. 04. 2011 09.25
96

Alye Pollack je13-letnica iz ZDA in obiskuje šolo Westport Junior High v Massachusettsu. Že dve leti je dnevno žrtev svojih vrstnikov, ki se spravljajo nanjo z žalitvami. Deklica se je uprla tej vrsti nasilja svojih sošolcev in ganila Američane s posnetkom, ki ga je objavila na spletu.

Alye se izpove in opozarja.
Alye se izpove in opozarja.FOTO: YouTube

Alye na posnetku ne izreče niti besede, za izpoved je uporabila napise, ki jih enega za drugem prikazuje pred kamero. Deklica, ki obiskuje osmi razred osnovne šole, je s svojo tiho izpovedjo pripravila marsikoga, da je razmislil o tem, kako lahko žaljive besede bolijo. Nad Alye se njeni vrstniki v šoli spravljajo že dve leti. Njena mama Audra je za lokalni časopis dejala, da je zelo ponosna na svojo hčer. Na Alyejini srednji šoli se sedaj dogovarjajo, kaj storiti. Kot je povedal ravnatelj, so imeli učenci osmega razreda nedavno razgovore s predstavniki šole.

Podpora z vseh koncev sveta

Pod posnetkom, ki ga je Alye objavila, se je pojavilo veliko komentarjev, ki podpirajo 13-letnico. ''Alye, vem, da je težko, drži se. Vesela sem, da si spregovorila. Delam v srednji šoli in nasilje nad vrstniki je resničen problem. Tudi nad mojim sinom se dogaja nasilje. Verjamem, da bo tvoj video pomagal mnogim, da bodo dobili pogum, da spregovorijo.“

Poglejte izpoved najstnice, ki je pretresla Američane.

KOMENTARJI (96)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 493