Zadovoljna.si
poročni prstan

Novice

Vietnamski zakonski par na lovu za svetovnim rekordom

STA
08. 09. 2011 12.00
1

110-letni Vietnamec Huynh Van Lac in njegova 106-letna soproga Nguyen Thi Lanh sta poročena že 82 let, svojo dolgoletno zakonsko zvezo pa želita zdaj vpisati tudi v Guinnessovo knjigo svetovnih rekordov in se proslaviti kot par z najdaljšim zakonskim stažem na svetu.

poročni prstan
poročni prstan FOTO:

Huynh Van Lac in Nguyen Thi Lanh sta pred kratkim podrla državni rekord kot najdlje poročen vietnamski par, je potrdil direktor vietnamske knjige rekordov Le Tran Truong An. Kot je ob tem dejal, želijo par zdaj prijaviti v Guinnessovo knjigo rekordov, prej pa morajo zbrati še vse potrebne dokumente. In kaj je recept za dolg zakon? Po besedah Laca se morata zakonca izogibati prepirom. "Skupaj si morata deliti srečo in tegobe," je dejal. Za dolgo življenje pa svetuje redno vadbo in pozitivno razmišljanje.

Njuna hči, 71-letna Huynh Thi Hoa, je povedala, da imata njena starša srečno in zdravo življenje ter se imata zelo rada. Guinnessova knjiga rekordov kot par, ki je bil poročen najdlje, navaja Američana Herberta in Zelmyro Fisher. Poročena sta bila 86 let. Herbert je umrl februarja v starosti 105 let, Zelmyra pa je danes stara 103 leta.
 

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 399