Zadovoljna.si
Okreva v domači oskrbi svojih najdražjih.

Novice

Vonnova na bolniški postelji, Tina osredotočena na dvig forme

STA/U.S.
17. 01. 2014 09.45
17

Ameriška alpska smučarska Lindsey Vonn je uspešno prestala operacijo kolena. Zaradi poškodbe križnih vezi je Vonnova odpovedala nastop na zimskih olimpijskih igrah v Sočiju, tiskovni predstavnik Vonnove Lewis Kay pa je sporočil, da pričakujejo, da se ameriška zvezdnica na bele strmine vrne februarja 2015.

Okreva v domači oskrbi svojih najdražjih.
Okreva v domači oskrbi svojih najdražjih.FOTO: Facebook

"Lindsey Vonn je uspešno prestala rekonstrukcijo križnih vezi. Zdravniki upajo, da bo popolnoma okrevala do svetovnega prvenstva v Vailu prihodnje leto," je povedal Kay, Vonnova pa je preko svojega Facebook profila oboževalcem sporočila: "Operacija je bila uspešna! Počivam z ljubljenimi. Zelo sem hvaležna ljudem, ki so mi pomagali. Obveščali vas bomo."

Znova so ji operirali poškodovano koleno.
Znova so ji operirali poškodovano koleno. FOTO: instagr.am
Spomnimo, 29-letna Vonnova se je huje poškodovala februarja lani na svetovnem prvenstvu v Schladmingu. Njen cilj v olimpijski sezoni 2013/14 je bil dobra priprava na tekme na Krasnaji Poljani v Sočiju. Nastopov na najpomembnejših tekmah v letošnji sezoni se je zelo veselila. Oboževalcem je ves čas sporočalal, da je pripravljena, da se vrne v velikem slogu. Z modno oblikovalko in prijateljico je oblikovala tudi posebno čelado, ki naj bi jo v Sočiju nosila, a so njene sanje o novi olimpijski medalji kmalu splavale po vodi, ko je med tekmami za svetovni pokal v kolenu znova začutila neznosne bolečine.

Štirikratna zmagovalka skupnega seštevka svetovnega pokala si je novembra na treningu v Copper Mountainu vnovič poškodovala vezi. Sprva je bilo govora o lažji poškodbi, zato je kmalu znova začela trenirati, nastopila v Lake Louisu, v Val d'Iseru pa se je pokazalo, da je poškodba hujša in da koleno ne zdrži tekmovalne obremenitve. Novi pregledi so pokazali, da so kolenske vezi strgane in Vonnova se je odločila, da bo s posebnimi terapijami do Sočija skušala zaceliti poškodbo.

In medtem ko je Vonnova sanje o olimpijskih igrah že pokopala, ima Tina pred sabo jasen cilj - formo bo skušala z novim trenerjem dvigniti na najvišjo možno raven in se na najpomembnejše tekme v sezoni kar najbolje pripraviti. Naša najboljša smučarka počasi že pridobiva tudi na še kako potrebni samozavesti, kako krostna pa je bila sprememba zanjo osebno, pa bo pokazal čas. Držimo pesti, da se 'stara' Tina čim prej vrne!

Tina se 'prebuja'. Očitno je bil Mauro Pini prava izbira!
Tina se 'prebuja'. Očitno je bil Mauro Pini prava izbira!FOTO: Damjan Žibert


 

KOMENTARJI (17)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 493