Zadovoljna.si
Vrnite se na ladjo, k****!

Novice

Vrnite se na ladjo, k****!

Z.C.
18. 01. 2012 11.58
0

Stavek iz burnega telefonskega pogovora med Gregoriem Mariem De Falcom iz Luške kapitanije Livorno in kapitanom potniške ladje Costa Concordia Francescom Schettinom so povzeli številni mediji po vsem svetu. Pogovor je potekal, ko je strahopetni kapitan zapustil ladjo, ki je nasedla ob obali otoka Giglio, še preden so evakuirali vse potnike. De Falco ga je pozval, naj se takoj vrne na ladjo in pomaga potnikom, a ker Schettino tega ni storil, je De Falco razburjen med drugim izrekel tudi sloviti stavek Vrnite se na ladjo, k****! Avdioposnetek pogovora že kroži po internetu, slavni stavek pa je pristal tudi na majici, ki gre menda za med.

Italijo in svet je pretresla nesreča ladje Costa Concordia, ki je v petek zvečer nasedla ob toskanski obali v plitvini ob otoku Giglio. Do zdaj je nesreča terjala že 11 žrtev, 22 ljudi pa je še vedno pogrešanih. Poleg žrtev je v središču pozornosti svetovne javnosti tudi strahopetni kapitan Francesco Schettino, ki je odšel z ladje, še preden so spravili na varno vse potnike. Predstavnik luške kapitanije Gregorio Mario De Falco ga je večkrat pozval, naj se nemudoma vrne na ladjo in pomaga potnikom, a se to ni zgodilo. V telefonskem pogovoru, ki se je v določenem trenutku zelo zaostril, je De Falco izrekel tudi stavek Vrnite se na ladjo, k****! In prav ta stavek je postal simbol junaštva na eni strani, ki ga pripisujejo odločnemu kapitanu De Falcu, in strahopetnosti, ki jo pooseblja kapitan nesrečne ladje Schettino. O pogovoru, ki se je odvijal v tragični noči, poročajo tako rekoč vsi svetovni mediji, med drugim so se o tem razpisali celo New York Post in New York Times, argentinski Clarin, francoska Le Soir in Le Figaro ter španska El Mundo in El Pais.
Vrnite se na ladjo, k****!
Vrnite se na ladjo, k****!FOTO:

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 493