Zadovoljna.si
sladoled

Novice

Vsak Avstrijec poje osem litrov sladoleda

Z.L.
27. 03. 2012 11.35
1

Pred uradno otvoritvijo sezone sladoleda so v avstrijskem glavnem mestu Dunaj sladoledarji pripravili tiskovno konferenco, na kateri so predstavili okus leta 2012. Hit letošnjega poletja naj bi tako bil mango, za katerega so se pokuševalci strinjali, da mu ne bo para. Ob tej priložnosti so predstavili tudi nekatere statistične podatke, med katerimi je bil najbolj zanimiv ta, da naj bi povprečen Avstrijec na leto pojedel kar 64 kepic oziroma osem litrov sladoleda, kar jih uvršča nad evropsko povprečje. Skrivnost velike prodaje naj bi bila v prefinjeni kombinaciji tradicije in ustvarjalnosti.

Avstrijci prisegajo na klasične okuse.
Avstrijci prisegajo na klasične okuse.FOTO: iStockphoto

Dunaj ne slovi zgolj po izrednih kulturnih znamenitostih, temveč tudi po izvrstnem sladoledu odlične kakovosti. S to trditvijo se je na tiskovni konferenci pred nekaj dnevi, na kateri so predstavili okus letošnjega leta, strinjala tudi predsednica avstrijske gospodarske zbornice Brigitte Jank, kar naj bi dokazoval podatek, da povprečen Avstrijec na leto poje kar 64 kepic te sladke dobrote. Čeprav je bil za hit poletja 2012 izbran okus manga, pa naj bi naši severni sosedje glede na statistične podatke prisegali na bolj klasične okuse: lešnik, jagodo, vanilijo in čokolado. Tudi zato so se iznajdljivi sladoledarji odločili za mešanice teh okusov z bolj eksotičnimi in tako boste, če se boste to poletje odpravili na Dunaj, med drugim lahko izbirali med okusi žafrana z medom ter čokolade z ingverjem. Tradicija pravega sladoleda v Avstriji je sicer domena predvsem italijanskih družinskih podjetij, ki imajo v mislih dolgoročni uspeh, ne zgolj posameznih prodajnih hitov, ki so popularni zgolj eno ali dve sezoni. Poseben poudarek poleg tradiciji dajejo tudi domišljiji in ustvarjalnosti, ki nimata meja in verjetno je prav to pravi recept za zadovoljne stranke, ki na leto 'poližejo' kar osem litrov pravega sladoleda.

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 493