Zadovoljna.si
Število primerov bakterije campylobacter je v letu 2010 naraslo za sedem odstotkov.

Novice

Vse več primerov bakterije v piščančjem mesu

STA
09. 03. 2012 13.37
0

Po podatkih poročila evropskih agencij za varnost hrane je pogostost bakterije campylobacter, ki se pojavlja v surovi perutnini in povzroča diarejo ter vročino, v državah EU v porastu. Razloga za sedemodstotni porast doslej še niso ugotovili.

Število primerov bakterije campylobacter je v letu 2010 naraslo za sedem odstotkov.
Število primerov bakterije campylobacter je v letu 2010 naraslo za sedem odstotkov.FOTO: Reuters

Raziskava Evropskega urada za varnost hrane (EFSA) v Italiji in Evropskega centra za nadzor in preprečevanje bolezni (ECDC) je pokazala, da je število primerov bakterije campylobacter v letu 2010 naraslo za sedem odstotkov, na 212.064 primerov. To je že peto zaporedno leto naraščanja števila primerov te bakterije.

Evropska komisija trenutno izvaja analizo nadzornih ukrepov proti bakteriji na različnih stopnjah prehranske verige, EFSA pa se trudi za iskanje ukrepov, ki bi zmanjšali pogostost bakterije.

Po podatkih poročila pa se je v letu 2010 v primerjavi z letom prej zmanjšalo število primerov salmonele s približno 108.000 na 99.000. Leta 2010 je v EU zaradi bolezni, ki so jih povzročile hrana ali živali, umrlo 25 ljudi, od tega 16 za salmonelo.
 

UI Vsebina ustvarjena brez generativne umetne inteligence.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 646