V priljubljeni italijanski restavraciji na jugozahodu ZDA so mize opremili z bodisi 20 odstotkov večjimi ali 20 odstotkov manjšimi vilicami od navadnih. Pred postrežbo so hrano natančno stehtali in pridobljeno težo primerjali s težo vrnjenih ostankov hrane. Ugotovili so, da so gostje, ki so pri jedi uporabljali večje vilice, pojedli manj kot gostje z manjšimi vilicami, ki so po njihovem mnenju imeli občutek, da so 'prepočasni' in so zato pojedli več.
Vendar ta ugotovitev velja le za prehranjevanje v restavraciji. V enaki raziskavi, ki so jo izvedli v laboratoriju, so namreč tisti, ki so jedli z večjimi vilicami, pojedli več kot tisti, ki so uporabljali manjše vilice. Po mnenju raziskovalcev so različni rezultati posledica različne motivacije pri prehranjevanju v restavraciji ali laboratoriju.
"Pri hitrem tempu življenja in naraščajočem trendu prehranjevanja v restavracijah je uporaba večjega pribora dobra rešitev za nadziranje količine zaužite hrane," so še dodali.
KOMENTARJI (0)
Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV