Zadovoljna.si
Akciji so se pridružile tudi številne znane Slovenke.

Novice

Za varno vožnjo sezuj visoke pete

STA/Z.C.
23. 04. 2012 08.05
0

Zavod Varna pot je v okviru dobrodelne akcije 'Pozor, visoke petke' priredil razprodajo čevljev s peto. Izkupiček od akcije, s katero želijo opozoriti, da vožnja v visokih petkah ni varna, bo namenjen izvedbi preventivno-izobraževalnih delavnic za mladostnike in starše. Organizatorjem je uspelo zbrati več kot 90 parov čevljev, najvišji znesek, ki so ga na dražbi iztržili za par čevljev, pa je bil 350 evrov.

Akciji so se pridružile tudi številne znane Slovenke.
Akciji so se pridružile tudi številne znane Slovenke.FOTO: Zavod Varna pot

Namen dobrodelne akcije pod motom "Petke sezuj in varno potuj" je bil preko mode in estetike javnost opozoriti na pomen vsakega posameznika pri prizadevanju za večjo varnost v cestnem prometu. Čevlje s petko so na Zavodu Varna pot začeli zbirati prejšnji ponedeljek na pobudo oblikovalke čevljev Alje Novak Viryent. Akciji so se pridružile tudi številne znane Slovenke, ki so podarile kakšen par čevljev s katerega njim pomembnega dogodka ali nastopa. Dobrodelne ambasadorke akcije so bile Alja Novak Viryent, Anja Rupel, Barbra Drnač, Betka Šuhel Mikolič, Danica Lovenjak, Danica Purg, Doroteja Premužič, Eva Irgl, Janja Klasinc, Katja Fašink, Katarina Benček, Lucija Gubenšek, Maja Martina Merljak, Manca Košir, Maria Anselmi, Melita Župevc, Nada Brezec, Polona Požgan Štorman, Polona Zoja Jambrek, Tina Gaber in Violeta Tomič.

Organizatorjem je uspelo zbrati več kot 90 parov čevljev, na tihi dobrodelni dražbi pa je najvišji znesek 350 EUR ponudilo podjetje Diners club Slovenija, in sicer za par čevljev imenovanih Spominčice oblikovalke in idejne vodje projekta Alje Novak Viryent.
 

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 493