Zadovoljna.si
Joseph Rain pravi, da je glavni cilj ustvarjanje priložnosti za razvoj in prodor slovenske mode na tuje trge.

Novice

Začel se je prvi International Fashion Week

STA
12. 04. 2012 10.21
0

Na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani v četrtek in petek poteka prvi International Fashion Week. Organizatorji so pojasnili, da imamo v Sloveniji izjemne modne talente, da pa je naša največja težava v majhnosti trga ter v pomanjkanju priložnosti za prodor na tuje trge. Glavni cilj oziroma namen dogodka je zato ustvarjanje priložnosti.

Joseph Rain pravi, da je glavni cilj ustvarjanje priložnosti za razvoj in prodor slovenske mode na tuje trge.
Joseph Rain pravi, da je glavni cilj ustvarjanje priložnosti za razvoj in prodor slovenske mode na tuje trge.FOTO:

Eden od organizatorjev International Fashion Weeka Joseph Rain, je na novinarski konferenci poudaril, da je glavni cilj dogodka ustvarjanje priložnosti za razvoj in prodor slovenske mode na tuje trge. Prvi slovenski mednarodni teden mode bodo namreč obiskali profesionalni kupci iz tujine, ki se bodo lahko dogovarjali o morebitni prodaji predstavljenih kolekcij izven slovenskih meja. Na dogodku se bodo predstavili mladi oblikovalci z Visoke šole za dizajn v Ljubljani. Pri tem so se organizatorji povezali s projektom "LIFT by Perwoll", ki na Hrvaškem že nekaj let podpira mlade hrvaške modne talente. Svojo novo kolekcijo "High as Kite" bo predstavila tudi Katja Kuhar, mlada oblikovalka z Naravoslovnotehniške fakultete, ki je lansko jesen s kolekcijo "Night Life" zmagala na natečaju "LIFT by Perwoll" na zagrebškem sejmu mode Fashion.hr Industrija.
 

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 493