Zadovoljna.si
Počitnice

Novice

Zaposlenim za dopust po 7500 dolarjev dodatka

STA
17. 07. 2012 10.04
0

Glavni izvršni direktor spletnega podjetja "FullContact API" iz Denverja Bart Lorang je po poročanju ameriške televizije ABC svoje delavce letos razveselil s po 7500 dolarjev (slabih 6140 evrov) dodatka za dopust. A je ob tem postavil tudi nekaj "ostrih" pogojev.

Počitnice
PočitniceFOTO: Thinkstock

Na prvem mestu je pogoj, da denar dobi le tisti, ki dejansko odide na dopust, za kar mora predložiti dokaze. Druga, še hujša zahteva za ameriške navdušence nad delovnimi opravili pa je ta, da se morajo med dopustom povsem "izklopiti". To pomeni nobenih poslovnih telefonskih klicev, nobene elektronske pošte, nič tvitanja in kakršnega koli dela.

Zveni sanjsko, a tudi sam Lorang priznava, da bo s težavo izpolnil vse pogoje. Vendar pa želi za svoje podjetje pridobiti najboljše talente, ki jih lahko, in ti pogosto ne vidijo dlje od delovnega mesta. Zato jih mora kot direktor pač prisiliti, da si odpočijejo in najdejo nekaj sreče in zadovoljstva tudi drugje.
 

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 493