Zadovoljna.si
Arabski princ je med svojim dvodnevnim bivanjem v Splitu zapravil pol milijona hrvaških kun.

Novice

Zapustil Split, ker ni dobil zasebne plaže

STA
01. 08. 2012 11.04
1

Savdski princ Abdul Aziz Favaz al Saud, član kraljeve družine Savdske Arabije, je v začetku julija s spremstvom prispel v Split. Tam naj bi ostal sedem dni, a je mesto zapustil že po dveh dneh, ker mu v splitskem hotelu Radisson Blu Resort s štirimi zvezdnicami niso omogočili zasebne plaže, poroča Slobodna Dalmacija.

Arabski princ je med svojim dvodnevnim bivanjem v Splitu zapravil pol milijona hrvaških kun.
Arabski princ je med svojim dvodnevnim bivanjem v Splitu zapravil pol milijona hrvaških kun.FOTO:

Savdski princ si je želel zasebnost zase in za svoje spremstvo na elitno urejeni plaži na Trsteniku. Med svojim le dvodnevnim bivanjem v Splitu je sicer zapravil pol milijona hrvaških kun (66.500 evrov), nato pa se je odpravil v Pariz. Po nekaterih ocenah je Split tako ostal brez 800.000 kun zaslužka, ki bi jih princ sicer porabil med svojim enotedenskim bivanjem. Samo hotel je z naslova namestitve zabeležil 300.000 kun izgube (slabih 40.000 evrov). Skupščina Splitsko-dalmatinske županije je v začetku leta zavrnila možnost, da bi hotelu za del plaže podelili koncesijo, na podlagi katere bi nato lahko uredil plažo zaprtega tipa za petične goste.
 

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 368