Zadovoljna.si
V Atlanti so sprejeli ostre kazni za kajenje na nedovoljenih mestih.

Novice

Zaradi kajenja na napačnem mestu v zapor

STA
23. 07. 2012 10.24
1

V ZDA že nekaj let vlada epidemija ostrih protikadilskih zakonov, ki se je začela na liberalnem zahodu in vzhodu države, zdaj pa so se ji z vso resnostjo pridružili tudi na jugu države. Atlanta je namreč sprejela zakon o prepovedi kajenja v mestnih parkih in predpisala denarno kazen do 1000 dolarjev, pol leta zapora in družbeno koristno delo.

V Atlanti so sprejeli ostre kazni za kajenje na nedovoljenih mestih.
V Atlanti so sprejeli ostre kazni za kajenje na nedovoljenih mestih.FOTO:

Ameriški jug ima sicer še vedno več kadilcev, kot je povprečje v ZDA, vendar se prostor zanje tudi tam vse bolj oži. Leta 2009 je kajenje v barih in restavracijah prepovedala domovina tobaka Virginija, skupaj s Severno Karolino, ki je prav tako pri vrhu proizvodnje tobaka. Nasprotniki kajenja so našli odločnega zaveznika celo v znani tobačni družini Reynolds. Vnuk ustanovitelja tobačnega imperija R.J. Reynoldsa, ki je dal na trg cigarete znamke Camel, je namreč danes predsednik Fundacije za Ameriko brez kajenja. Patrick Reynolds, katerega oče je kadil celo na smrtni postelji, je novi zakon v Atlanti pozdravil, kot tudi podobne zakone, ki so jih sprejeli po več kot 200 mestih juga ZDA.
 

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 375