Zadovoljna.si
Ogenj na srečo ni ogrozil jedrskega reaktorja, čeprav je gašenje požara trajalo 12 ur, sedem gasilcev pa se je pri tem lažje poškodovalo.

Novice

Zaradi ljubosumja zažgal jedrsko podmornico

STA
24. 07. 2012 11.57
0

Ameriško tožilstvo je v ponedeljek vložilo obtožnico proti 24-letnemu Caseyju Furyju zaradi dveh požigov jedrske podmornice Miami v pristanišču Portsmouth v ameriški zvezni državi Maine. Fury je priznal, da je podmornico zažgal, ker je želel oditi z delovnega mesta, da se sreča z bivšim dekletom.

Ogenj na srečo ni ogrozil jedrskega reaktorja, čeprav je gašenje požara trajalo 12 ur, sedem gasilcev pa se je pri tem lažje poškodovalo.
Ogenj na srečo ni ogrozil jedrskega reaktorja, čeprav je gašenje požara trajalo 12 ur, sedem gasilcev pa se je pri tem lažje poškodovalo.FOTO:

Casey Fury je bil najet kot civilni pleskar za dela na podmornici, ki je bila na popravilu. Požar, ki je povzročil 400 milijonov dolarjev škode, je izbruhnil 23. maja. Mornariška služba za kazenske preiskave (NCIS) je sprva domnevala, da je požar izbruhnil v pokvarjenem sesalcu. Fury je po zaslišanju z detektorjem laži priznal, da je zažgal sesalec in nekaj krp.

Pred požigom si je z nekdanjim dekletom izmenjal telefonska sporočila. Skrbelo ga je, da ima dekle novega fanta in jo je hotel videti, vendar ni mogel iz službe, zato je pod vplivom pomirjeval zaradi depresije in sredstev proti alergiji prišel na "genialno" zamisel. Če delovnega mesta ni več, potem ni več službe in lahko gre domov. Ta zamisel mu bo sedaj zagotovila dosmrtni zapor.

Ker se mu je prvič izšlo, je junija poskusil še drugič in je spet zažgal suhi dok, na katerem je bila podmornica. Ameriška mornarica se še ni odločila, ali bodo 900 milijonov dolarjev vredno podmornico popravili ali razrezali.
 

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 493