Zadovoljna.si
Dečki in deklice želijo posnemati videz zvezdnikov s TV-ekranov.

Novice

Že pri petih letih obremenjeni s svojim videzom

Z.S.
28. 11. 2011 16.28
2

Polovica deklic in tretjina dečkov se je za svoj izgled pripravljena odpovedati številnim navadam, je dokazala ena izmed študij. Nekateri otroci se zato že pri petih letih zdravijo za anoreksijo. V raziskavi je sodelovalo 810 otrok, ki svoje telo najraje primerjajo s televizijskimi zvezdniki, že v svojih najstniških letih pa sanjajo o lepotnih operacijah in drugih popravkih.

Dečki in deklice želijo posnemati videz zvezdnikov s TV-ekranov.
Dečki in deklice želijo posnemati videz zvezdnikov s TV-ekranov.FOTO: iStockphoto

Otroci si želijo lepega telesa

Največja želja deklic je izguba teže, medtem ko dečki strmijo k mišicam, je razkrila ena izmed ameriških raziskav. Eden izmed njenih izvršiteljev Rosi Prescott je povedal: „Mladi ljudje so bolestno negotovi glede svoje zunanje podobe. Število hitrih popravkov, ki škodujejo zdravju, zato strmo narašča. Prav tako je zanimivo, da se s podobnimi problemi, ki so včasih pestili zgolj dekleta, danes srečujejo tudi fantje. Korenina tega problema tiči predvsem v pritisku, ki si ga mladostniki ustvarjajo o popolni podobi.“ Prav zato je podatek, da že petletni otroci trpijo za motnjami hranjena, še toliko bolj zaskrbljujoč.

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 375