Zadovoljna.si
Lažni kilogrami

Novice

Ženske, ki delajo v pisarni, se redijo

Z.C.
18. 07. 2012 12.29
2

Kdor preveč dela, se redi, to pa velja predvsem za ženske. Kadar ženska dela 35 ur na teden, to je po 7 ur pet dni v tednu in poteka njeno delo predvsem za pisalno mizo, po možnosti pred računalnikom, je tveganje, da se bo zredila, veliko večje. Tako vsaj trdijo raziskovalci univerze Monash iz Melbourna.

Lažni kilogrami
Lažni kilogramiFOTO:

Raziskovalci z univerze Monash iz Melbourna so si zadali cilj razumeti, zakaj imajo ženske, ki delajo v pisarni, pogosto težave z odvečno težo. V raziskavi je sodelovalo 9000 žensk med 45 in 50 leti, od katerih je več kot polovica povedala, da se je v zadnjih dveh letih zredila. Njihova teža se je v povprečju povečala za 1,5 odstotka telesne teže. Avstralski raziskovalci so prišli do zaključka, da ženska, ki je polno zaposlena, si najverjetneje ne vzame časa za telesno vadbo. Tudi zaradi tega, ker jo po končanem delavniku v službi čaka še delo gospodinje. V raziskavi so tudi ugotovili, da veliko dela povzroča stres, zaradi katerega mnogi več jedo. Kar 36 odstotkov žensk, ki so sodelovale v avstralski raziskavi, je priznalo, da se ne ukvarjajo z nobenim športom, kar 65 odstotkov pa jih uživa tudi nekoliko večje količine alkohola.
 

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 493