Zadovoljna.si
Žensko telo naj bi za temeljito regeneracijo po porodu potrebovalo leto dni.

Novice

Ženske potrebujejo leto dni za regeneracijo

Z.S.
21. 02. 2012 16.11
0

Britanske študije trdijo, da povprečna ženska za regeneracijo po porodu potrebuje leto dni in ne le šest tednov, kot predvidevajo nekatere zastarele raziskave. Če se ženska prehitro vrne v stanje pred porodom, se lahko pojavi depresija, natrpan tempo življenja pa tako zavira naravno in zdravju prijazno okrevanje.

Žensko telo naj bi za temeljito regeneracijo po porodu potrebovalo leto dni.
Žensko telo naj bi za temeljito regeneracijo po porodu potrebovalo leto dni.FOTO:

Ena izmed sodelujočih pri omenjeni študiji, doktorica Julie Wray, je za potrebe raziskav sestavila vprašalnik, ki ga je razdelila med ženske, ki so rodile pred dvema do tremi tedni, ter drugo polovico med tiste, ki so rodile pred tremi do sedmimi meseci. Ugotovila je, da je prva skupina mnogo bolj razočarana nad samim počutjem in zdravstveno oskrbo, ki so je bile deležne v porodnišnici. Večina jih je izrazila željo, da bi lahko za okrevanje porabile nekoliko več kot le tri dni, kot je povprečna doba, ki jo novopečena mamica preživi v zdravstveni oskrbi, medtem ko so ženske v drugi skupini, ki so se že vrnile v običajno delovno okolje in vlogo delovne mame, izpostavile predvsem pritisk zunanjega sveta, ki obsega draga modna otroška oblačila, prehrano in razmišljanje o otrokovi prihodnosti. Tovrstni pritiski, ki vplivajo predvsem na duševno stanje žensk, naj bi se tako umirili šele po letu dni, ko se telo vrne v prvotno stanje.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 493