Zadovoljna.si
Kitajci so navdušeni nad novo modno muho – živimi živalmi, ki krasijo njihove ključe, nakit, spominke ... (Foto: Webcafe)

Novice

KRUTO! Žive ribice in želve kot obesek za ključ

Z.S.
05. 04. 2011 12.02
7

Kitajci se navdušujejo nad novo modno muho. Obeske za ključe so popestrile prozorne posodice z ribicami in malimi želvicami. Vse lepo in prav, dokler ne omenimo še najbolj krutega dejstva – gre za žive živali, ujete v majhne posodice in obsojene na nekaj dni življenja.

Kitajci so navdušeni nad novo modno muho – živimi živalmi, ki krasijo njihove ključe, nakit, spominke ... (Foto: Webcafe)
Kitajci so navdušeni nad novo modno muho – živimi živalmi, ki krasijo njihove ključe, nakit, spominke ... (Foto: Webcafe)FOTO:

Žive živali, med katerimi so najpogostejše zlate ribice in majhne želvice, so ujete v tesne posodice različnih oblik in služijo kot obeski za ključe in za nakit. Prodajalci zagotavljajo, da so napolnjene s posebno tekočino, ki vsebuje veliko hranil in omogoča dostojno življenje, čeprav je iz velikosti obeskov jasno razvidno, da živali nimajo prostora niti za opravljanje osnovnih potreb, kaj šele gibanje. Zastrašujoče je tudi dejstvo, da so trgovine s tovrstnim nakitom in spominki popolnoma legalne. Zakoni, ki preprečujejo zlorabo živali na Kitajskem skoraj ne obstajajo, zato so različne organizacije, ki se borijo za njihove pravice, običajno popolnoma nemočne.

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 493