Sestavine za 4 osebe:
25 g masla
1 pločevinka ananasovega kompota
3 žlice ruma
300 ml polnomastne smetane za stepanje
Priprava:
Ananas dobro odcedimo in narežemo na zelo majhne koščke (4 rezine prihranimo za dekoracijo). Na kuhalnik pristavimo ponev, v kateri razpustimo maslo. Na zmernem ognju ananas pražimo približno dve minuti, da rahlo porjavi.
V ponev vlijemo rum in pustimo vreti še dodatni dve minuti, nato pa ponev odstavimo z ognja. Smetano zlijemo v skledico in jo z ročnim mešalnikom stepemo do gladkega. Primešamo pražen ananas. Sladico z žlico predevamo v štiri kozarce, ki jih okrasimo z rezinami ananasa in takoj postrežemo.
Dodatni nasveti:
To sladico lahko uporabimo tudi kot nadev za torte in različna peciva.
KOMENTARJI (0)
Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV