Sestavine:
2 zrela avokada
4 rezine pršuta
30 g lešnikov
1 šopek peteršilja
1 strok česna
1 bio pomaranča
1 žlica balzamičnega kisa
Priprava:
Avokado temeljito operemo, prerežemo po dolžini in izkoščičimo. Šopek peteršilja operemo, osušimo in na drobno nasekljamo. Česen olupimo in drobno nasekljamo. Pomarančo temeljito operemo, naribamo lupinico in iztisnemo sok. Strte lešnike skupaj z drugimi sestavinami (česen, peteršilj, lupinica in sok pomaranče) stresemo v mešalnik in dodamo balzamični kis. Omako dobro premešamo, da dobimo kremasto zmes. Izkoščičene avokade napolnimo z lešnikovo omako in obložimo z eno rezino pršuta. Serviramo na krožnike in ponudimo.
KOMENTARJI (0)
Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV