Sestavine za 4 osebe
1 biolimona
1 limeta
1 avokado
1 ščepec soli
1 ščepec popra
10 olupljenih repkov kozic
2 stroka česna
1 manjši feferon
3 žlice olivnega olja
2 večji kumari
Priprava
Limono in limeto temeljito operemo in nastrgamo limonino lupinico. Nato limono in limeto prerežemo na pol ter ožamemo sok. Avokado operemo, prerežemo na pol in odstranimo koščico. Z žlico odstranimo meso iz lupine in ga narežemo na manjše koščke, ki jih takoj prelijemo z malo limoninega soka. Kumari olupimo, prerežemo na pol in z žličko odstranimo semena. Kumare narežemo na manjše koščke.
Koščke avokada in kumaric stresemo v večjo skledo. Po okusu posolimo in popopramo ter začinimo z olivnim oljem. Olupljene kozice operemo in do suhega popivnamo. Česen olupimo in na drobno nasekljamo. Čili operemo in narežemo na koščke (po želji odstranimo semena).
Na kuhalnik pristavimo ponev, v kateri segrejemo olje. Na olje stresemo česen, čili in kozice ter jih med stalnim mešanjem na zmernem ognju pražimo približno 4 minute. Kozice stresemo na solato, dodamo še limetin sok in po želji še dodatno osolimo in popopramo. Solato dobro premešamo, serviramo v skledice, potresemo z limonino lupinico in postrežemo gostom.
KOMENTARJI (0)
Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV