Zadovoljna.si
losos

Njam...

Bageta z avokadom, lososom in kaviarjem

Z.B.
13. 04. 2011 14.05
0

Popečene rezine bagete debelo namažemo z namazom iz avokada in obložimo z dimljenim lososom in lososovim kaviarjem.

losos
lososFOTO:

Sestavine za 10 oseb :

3 bagete
250 g dimljenega lososa
100 g vloženega kaviarja
2 avokada
4 žlice olivnega olja
3 žlice limoninega soka
0,25 žličke soli
1 ščepec popra
1 žlica nasekljanega koriandra
1 žlica nasekljanega drobnjaka

Priprava:

Bagete poševno narežemo na 3 cm debele rezine. Pristavimo ponev z maslom in počakamo, da se maslo segreje in stopi. V ponev zložimo kose baget in jih z obeh strani zlato popečemo. Preložimo jih na krožnik in shranimo na toplem. Losos razrežemo na toliko kosov, kolikor imamo kosov bagete. Pripravimo avokadov namaz: avokado po dolgem prerežemo in odstranimo peško. Z žlico izdolbemo meso. Z vilicami ali paličnim mešalnikom zmešamo avokadovo meso in ga skupaj z oljem, limoninim sokom, drobnjakom, koriandrom, poprom in soljo zmiksamo v gladko kremasto zmes. Popečene bagete namažemo z avokadovim namazom, obložimo z dimljenim lososom in kaviarjem in postrežemo.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 493