Potrebujemo:
500 g vlečenega testa
250 g mletih orehov
60 g rjavega sladkorja
1 žlička mletega cimeta
175 g masla
90 ml tekočega medu
35 ml limoninega soka
Priprava:
Vlečeno testo na zelo tanko razvaljamo in ga razvlečemo ter ga narežemo na 24 enako velikih pravokotnikov. V skledi zmešamo orehe, sladkor in cimet. V kozici stopimo maslo. Pekač namažemo z maslom in obložimo z enim listom testa. Testo premažemo z maslom. Postopek ponovimo še s petimi listi testa in vsakega premažemo z maslom. Nato testo posujemo z eno tretjino orehove mešanice. Postopek ponovimo še dvakrat, vsakokrat uporabimo šest listov testa, vsak list premažemo z maslom in vsakega šestega posujemo z orehovo mešanico. Končamo s šestimi listi testa, ki jih premažemo z maslom. Pečico segrejemo na 220 °C. Odvečno testo, ki gleda čez rob, odrežemo in nato z ostrim nožem večkrat zarežemo do polovice, da dobimo 20 kvadratnih kosov. Pekač postavimo v pečico in pečemo 15 minut. Nato temperaturo pečice zmanjšamo na 180 °C in pečemo še 15 minut, da je testo po vrhu hrustljavo in lepo zapečeno. Pečeno vzamemo iz pečice. V kozici segrejemo med in limonin sok ter dobro premešamo. Zmes prelijemo čez vroče baklave in jih pustimo dve uri v pekaču, da se ohladijo. Nato razrežemo baklave na že označene velikosti in jih postrežemo.
KOMENTARJI (0)
Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV