Potrebujemo:
30 dag moke
zavitek pecilnega praška
19 dag rjavega sladkorja
zavitek vanilijevega sladkorja
2 jabolka
2 žlici ruma
7 žlic olja
žlička limonine lupine
Priprava:
V posodo presejemo moko in zavitek pecilnega praška. Jabolka operemo, olupimo, odstranimo pečke in fino naribamo, da dobimo jabolčno kašo. Posebej zmešamo rjavi sladkor, vanilijev sladkor ter naribano limonino lupino in zmesi dodamo jabolčno kašo skupaj s sokom, ki so ga jabolka izpustila, 7 žlic olja in 2 žlici ruma. Dobro premešamo in počakamo, da se sladkor stopi, nato zmesi počasi dodajamo moko s pecilnim praškom. Zmešamo, da je zmes enakomerna - brez grudic. Pekač namastimo z oljem in posujemo z moko ali oblečemo v peki papir. Biskvit pečemo v prej ogreti pečici (180 stopinj), približno pol ure; pečenost preverimo z zobotrebcem. Nadev in obliv naredimo po želji oz. s sestavinami, ki nam ustrezajo.
KOMENTARJI (0)
Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV