Zadovoljna.si
Bučkina lazanja

Njam...

Bučkina lazanja

Z.S.
22. 11. 2010 17.30
0

Privoščite si okusno in sočno lazanjo s hrustljavo zapečenim parmezanom. Jed je primerna tudi za vegetarijance.

Bučkina lazanja
Bučkina lazanjaFOTO: iStockphoto

Potrebujemo:

- 12 listov (testenin) za lazanjo
- 2 večji bučki
- rdečo papriko
- rumeno papriko
- 2 jajčevca
- 1 dl belega vina
- 4 dl bešamela
- 3 dl mleka
- 1 dl kisle smetane
- nariban parmezan
- strok česna
- maslo
- olivno olje
- sol
- poper

Vso zelenjavo dobro očistimo. Bučke narežemo na kolesca, papriko in jajčevce pa na daljše trakove. V ponvi segrejemo žličko masla in na njem na hitro prepražimo zelenjavo. Zraven prilijemo vino, vse skupaj solimo in popopramo ter dušimo pet minut. Pekač namastimo in ga obložimo z listi za lazanjo. V posodici zmešamo bešamel, kislo smetano in mleko.

Testenine prekrijemo s prvo plastjo zelenjave in prelijemo z zmešanim bešamelom. Znova so na vrsti testenine. Vrstni red ponavljamo dokler nam ne zmanjka sestavin. Končamo s plastjo testenin prelitih z bešamelom. Čez potresemo še parmezan. Lazanjo pečemo v ogreti pečici na 180 stopinjah pol ure.
 

Dober tek vam želi uredništvo Zadovoljna.si.
 

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 493