Potrebujemo:
- muškatno bučo
- por
- krompir
- čebulo
- česen
- jušno osnovo
- olivno olje
- sol
- poper
- kislo smetano
- lovorjev list
- muškatni orešček
- kruh
Priprava:
Bučo narežemo na večje kose, ji odstranimo semena in jo olupimo. Olupimo ter narežemo korenje in krompir, olupimo ter nasekljamo čebulo in česen ter na grobo narežemo por. Na olivnem olju pražimo čebulo, dokler ne potemni, nato ji dodamo še česen, narezano bučo, korenje, krompir in temeljito premešamo. Pražimo približno 2 minuti, nato začinimo s soljo, poprom in lovorjevim listom. Vse skupaj zalijemo z jušno osnovo in kuhamo približno od 15 do 20 minut. Ko je juha kuhana, jo spasiramo s paličnim mešalnikom. Medtem v ponvi na olju popečemo še na kocke narezan kruh. Juho postrežemo v skodelicah, potresemo s popečenimi kockami in parmezanom. Preden jo postrežemo, ji po želji dodamo še žličko kisle smetane.
Njam...
Bučna juha
Prazniki so mimo in s tem tudi dnevi prenajedanja z mastno in nezdravo hrano. Prišel je čas za čiščenje organizma, za zelenjavne juhe in blage čaje! Bučna juha bo kot nalašč za prve januarske dni ...
UI
Vsebina ustvarjena brez generativne umetne inteligence.
KOMENTARJI (0)
Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV