Zadovoljna.si
calzone

Njam...

Calzone

Z.K.
2011-01-06 15:40
0

Pripravite vam in vašim najdražjim drugačno različico italijanske specialitete, prepognjeno pico, imenovano calzone.

Sestavine:

– 40 dag moke
– 1 zavitek kvasa
– 4 žlice olivnega olja
– 2 ščepca soli
– 3 dl vode
– 10 dag šunke  
– 10 dag mocarele 
– 15 dag skute  
– 4 jajca
– bazilika 

Priprava:

Nadev naredite iz na trakove narezane šunke, natrgane mocarele, skute in jajca. Dobro premešajte in začinite z baziliko. V skledo presejte moko in dodajte sol ter kvas. Na sredino vlijte 3 žlice olivnega olja in 3 decilitre mlačne vode. Počasi mešajte moko v vodo, nato zgnetite mehko in nekoliko lepljivo testo. Na delovni povrišini dobro pregnetite, da postane mehko in prožno, pult pomokajte, da se testo ne prime. Zgneteno testo oblikujte v hlebček in ga razdelite na štiri dele ter pustite, da vzhaja. Zatem še enkrat zgnetite in vsak hlebček razvaljajte v krog. Na sredino kroga naložite nadev, testo prekrijte preko nadeva. Robove premažite z vodo ali jajcem in tesno zatisnite. Naložite jih na namaščen pekač, jih pokapljajte z olivnim oljem in pecite okoli 20 minut. Pečeno pico lahko postrežete s paradižnikovo omako.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.


ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 141