Sestavine:
– 40 dag moke
– 1 zavitek kvasa
– 4 žlice olivnega olja
– 2 ščepca soli
– 3 dl vode
– 10 dag šunke
– 10 dag mocarele
– 15 dag skute
– 4 jajca
– bazilika
Priprava:
Nadev naredite iz na trakove narezane šunke, natrgane mocarele, skute in jajca. Dobro premešajte in začinite z baziliko. V skledo presejte moko in dodajte sol ter kvas. Na sredino vlijte 3 žlice olivnega olja in 3 decilitre mlačne vode. Počasi mešajte moko v vodo, nato zgnetite mehko in nekoliko lepljivo testo. Na delovni povrišini dobro pregnetite, da postane mehko in prožno, pult pomokajte, da se testo ne prime. Zgneteno testo oblikujte v hlebček in ga razdelite na štiri dele ter pustite, da vzhaja. Zatem še enkrat zgnetite in vsak hlebček razvaljajte v krog. Na sredino kroga naložite nadev, testo prekrijte preko nadeva. Robove premažite z vodo ali jajcem in tesno zatisnite. Naložite jih na namaščen pekač, jih pokapljajte z olivnim oljem in pecite okoli 20 minut. Pečeno pico lahko postrežete s paradižnikovo omako.
KOMENTARJI (0)
Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV