Zadovoljna.si
čebulna juha

Njam...

Čebulna juha

O.G.
2011-01-18 15:10
0

Česa nam doma nikoli ne manjka? Čebule. Včasih čisto pozabimo nanjo, včasih nam celo zacveti. Tu je ideja, za 'čistko' vašega hladilnika, ki vam bo popestrila jedilnik.

Sestavine

40 dag čebule, narezane na kolobarje
1 žlica masla
1 liter vode z jušno kocko ali pa juhe
poper in sol po okusu
1 dl belega suhega vina
rezine belega kruha popečenega na maslu
10 dag naribanega sira

Priprava

Čebulo opražimo na maslu na nizki temperaturi. Zalijemo z juho ali vodo z jušno kocko, dosolimo, če je potrebno, in popramo. Kuhamo na šibkem ognju, da se čebula skoraj stopi. Če je juha preredka, dodamo sveže olupljen in nariban krompir. Ko je skuhan, dodamo vino.

Pravilno se juha postreže tako, da se v posamezne kozice vloži nekaj gostega in zalije z juho. Na vrh damo opražen kruh, na kruh pa nariban sir. Vse skupaj vložimo v pečico in nad infra žarki malo zapečemo.

 

 

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.


ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 138