Sestavine
40 dag čebule, narezane na kolobarje
1 žlica masla
1 liter vode z jušno kocko ali pa juhe
poper in sol po okusu
1 dl belega suhega vina
rezine belega kruha popečenega na maslu
10 dag naribanega sira
Priprava
Čebulo opražimo na maslu na nizki temperaturi. Zalijemo z juho ali vodo z jušno kocko, dosolimo, če je potrebno, in popramo. Kuhamo na šibkem ognju, da se čebula skoraj stopi. Če je juha preredka, dodamo sveže olupljen in nariban krompir. Ko je skuhan, dodamo vino.
Pravilno se juha postreže tako, da se v posamezne kozice vloži nekaj gostega in zalije z juho. Na vrh damo opražen kruh, na kruh pa nariban sir. Vse skupaj vložimo v pečico in nad infra žarki malo zapečemo.
KOMENTARJI (0)
Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV