Zadovoljna.si
image (28)

Njam...

Čebulna juha

O.G.
18. 01. 2011 15.10
0

Česa nam doma nikoli ne manjka? Čebule. Včasih čisto pozabimo nanjo, včasih nam celo zacveti. Tu je ideja, za 'čistko' vašega hladilnika, ki vam bo popestrila jedilnik.

Sestavine

40 dag čebule, narezane na kolobarje
1 žlica masla
1 liter vode z jušno kocko ali pa juhe
poper in sol po okusu
1 dl belega suhega vina
rezine belega kruha popečenega na maslu
10 dag naribanega sira

Priprava

Čebulo opražimo na maslu na nizki temperaturi. Zalijemo z juho ali vodo z jušno kocko, dosolimo, če je potrebno, in popramo. Kuhamo na šibkem ognju, da se čebula skoraj stopi. Če je juha preredka, dodamo sveže olupljen in nariban krompir. Ko je skuhan, dodamo vino.

Pravilno se juha postreže tako, da se v posamezne kozice vloži nekaj gostega in zalije z juho. Na vrh damo opražen kruh, na kruh pa nariban sir. Vse skupaj vložimo v pečico in nad infra žarki malo zapečemo.

 

 

UI Vsebina ustvarjena brez generativne umetne inteligence.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 658