Zadovoljna.si
pesto

Njam...

Čemažev pesto

Z.B.
24. 03. 2011 16.35
0

Pripravite klasično italijansko hladno zeliščno omako, s katero lahko na hitro pripravite testenine, pa tudi druge jedi. Tokrat s čemažem!

pesto
pestoFOTO:

Sestavine:

10 dag čemaža

50 g pinjo

50 g parmezana

 1.5 dl olivnega olja

sol, poper - po okusu

Priprava:
 
Liste čemaža dobro operite ter jih previdno (da jih ne zmečkate - zaradi soka) osušite. Parmezan naribajte, pinjole pa zdrobite v možnarju. Vse skupaj dajte v električni mešalnik ter počasi dodajajte liste čemaža in dolivajte olivno olje, solite in poprajte po okusu. Olje dodajajte počasi, da dobite primerno gosto tekočo maso. Shranite v manjše kozarčke, pred zapiranjem na vrh pesta nalijte še malo olja.
 

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 493