Potrebujemo:
- 500 g mlete govedine (vrat)
- 500 g mlete nemastne svinjine
- 2 žlički soli
- 1 žlička črnega popra
- 1 strok česna
- 50 ml mlačne vode
Priprava:
Pripravimo raženj: zakurimo ogenj, dodamo oglje in počakamo, da se oglje razžari. Šele takrat je raženj pripravljen, da na njem lahko začnemo peči. Meso premešamo z ostalimi dodatki, da nastane enotna zmes. Iz mase izoblikujemo 5 cm dolge in za palec debele svaljke, ki jih na ražnju enakomerno opečemo z vseh strani. Čevapčiči morajo biti zunaj rjavi in zapečeni, znotraj pa še rožnati in sočni. Ponudimo z nasekljano mlado čebulo, ajvarjem in belim kruhom.
KOMENTARJI (0)
Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV