Zadovoljna.si
Čevapčiči

Njam...

Čevapčiči

Z.O.
10. 05. 2011 15.25
0

Čevapčiči so znani po vsem balkanskem polotoku. Pripravljamo jih lahko samo iz govedine, iz govedine in teletine, samo iz svinjine ali pa tako kot v Grčiji, samo iz jagnjetine.

Čevapčiči
ČevapčičiFOTO: Shutterstock

Potrebujemo:

- 500 g mlete govedine (vrat)
- 500 g mlete nemastne svinjine
- 2 žlički soli
- 1 žlička črnega popra
- 1 strok česna
- 50 ml mlačne vode
 

Priprava:
Pripravimo raženj: zakurimo ogenj, dodamo oglje in počakamo, da se oglje razžari. Šele takrat je raženj pripravljen, da na njem lahko začnemo peči. Meso premešamo z ostalimi dodatki, da nastane enotna zmes. Iz mase izoblikujemo 5 cm dolge in za palec debele svaljke, ki jih na ražnju enakomerno opečemo z vseh strani. Čevapčiči morajo biti zunaj rjavi in zapečeni, znotraj pa še rožnati in sočni. Ponudimo z nasekljano mlado čebulo, ajvarjem in belim kruhom.

Več zanimivih receptov na okusno.je!

UI Vsebina ustvarjena brez generativne umetne inteligence.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 658