Sestavine
600 g govejega mesa
250 g fižola v zrnu
200 g paradižnika
3 dl mesne juhe
2 čebuli
3 žlice sončničnega olja
3 stroke česna
3 žlice mlete rdeče paprike
1 strok čilija
poper
sol
Priprava
Fižol v zrnu, priporočljiv je tisti rdeče barve, namočimo čez noč in ga naslednji dan skuhamo. Nato narežemo goveje meso na kocke ter ga začinimo. Dno lonca pokrijete z oljem in na njem prepražite meso, ki ga po končanem praženju spravite na toplem. Čebulo in česen na drobno sesekljamo in prepražimo v istem loncu, na koncu dodamo še meso, vse skupaj začinimo z rdečo papriko in dodamo zelo drobno narezan strok čilija. Celotno vsebino prelijemo z mesno juho in na zmernem ognju kuhamo dobri dve uri. Po občutku lahko maso zalijemo tudi z vodo, pri koncu pa dodamo še kuhan fižol ter svež paradižnik. Malce še prevremo in toplo postrežemo.
Njam...
Chili con carne
Za malce bolj ostro življenje si postrežite s chili con carne.
UI
Vsebina ustvarjena brez generativne umetne inteligence.
KOMENTARJI (0)
Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV