Potrebujemo:
- 3 beljake
- 200 g sladkorja v prahu
- dve žlici medu
- vanilin sladkor
- žlička cimeta
- 300 g mletih lešnikov
- 60 g celih lešnikov
Priprava:
Beljake stepite v trd sneg. Ko je sneg narejen, stepajte naprej in dodajte sladkor v prahu, stopljeni med in vanilin sladkor. Štiri žlice dobljene zmesi prestavite v drugo posodo. V preostanek zmesi (v prvi posodi) vmešajte mlete lešnike in cimet. Oblikujte kroglice. Na pekač dajte papir za peko ter po njem razporedite kroglice. Z vrhom kuhalnice na vsaki kroglici naredite luknjice, vanje pa dajte zmes, ki ste jo dali v drugo posodo. Na vsak kolaček nato položite še po en cel lešnik. Pecite v pečici, segreti na 120 stopinj Celzija, približno 25 minut.
Dober tek!
KOMENTARJI (0)
Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV